Μια γλυκιά γαρδένια

 

Μια γλυκιά γαρδένια

 

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΗΣ «ΓΑΡΔΕΝΙΑΣ» ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΄60. ΣΕ ΣΥΓΚΙΝΕΙ, ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΘΑΥΜΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΑΝΤΟΧΕΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΨΥΧΗΣ. Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΟΜΩΣ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ... ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ! ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥΣ ΔΕ ΓΛΥΚΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΟΛΟΦΡΕΣΚΙΕΣ, ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΛΟΥΡΙΩΤΙΣΣΑ.

Όταν ο πατέρας του Χαράλαμπου Οικονόμου αποφάσισε να μην τον στείλει στο σχολείο, γιατί έπεσε... κλήρος να «μορφωθεί» ο δίδυμος αδελφός του, η ανάγκη του για να επιβιώσει στη δύσκολη εποχή του '60 τον οδήγησε να εργαστεί. Έτσι, από μικρό παιδάκι δούλεψε για περισσότερα από 10 χρόνια στο πιο διάσημο ζαχαροπλαστείο της εποχής, το «Χαλέπι». Μετά από ατέλειωτες ώρες δουλείας όμως, το 1977, κατάφερε κι έκανε το όνειρό του πραγματικότητα. Η εμπειρία που απέκτησε του έδωσε όλα τα εφόδια για να φτιάξει τη δική του γλυκιά γωνία. Κάπως έτσι, λοιπόν, δημιουργήθηκε η «Γαρδένια».

Με την πάροδο του χρόνου όμως, ο κύριος Χαράλαμπος κατάφερε και μεταλαμπάδευσε την αγάπη του για τη ζαχαροπλαστική και στον γιο του. Έτσι και ο Νικόλας Οικονόμου επέλεξε να σπουδάσει τη ζαχαροπλαστική τέχνη στη μαγευτική Θεσσαλονίκη και να εργαστεί στον Τερκενλή, το φημισμένο για τα πεντανόστιμα τσουρέκια του ζαχαροπλαστείο της «Νύφης του Βορρά».

 

Όταν ο Νικόλας επέστρεψε στην Κύπρο, ανέλαβε να μεταφέρει τις φρέσκιες γνώσεις και ιδέες του στον πατέρα του. Ανανέωσε λοιπόν, την όψη της παραδοσιακής «Γαρδένιας», χωρίς όμως να χάσει τίποτα απ'την ταυτότητα που γνώριζαν οι παλιοί. Οι νοστιμιές του κ. Χαράλαμπου τελειοποιήθηκαν με τις γνώσεις του γιου του Νικόλα.
Στη «Γαρδένια» θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από σοκολατάκια τα οποία φτιάχνονται με μια μυστική συνταγή του Νικόλα που ξετρελαίνει τους πάντες. Αλμυρά από σφολιάτα και οποιοδήποτε κεραστικό περνάει από το νου σας, για να τρατάρετε τους καλεσμένους σας στην γιορτή, τα γενέθλια, την επέτειο ή και για το γάμο σας, και σίγουρα θα ξετρελάνετε τους πάντες!
Έτσι λοιπόν για όλους εσάς που δεν μπορείτε να αντισταθείτε στη γλυκιά γεύση της σοκολάτας, της καραμέλας, της τάρτας, του γαλακτομπούρεκου ή των παραδοσιακών λιβανέζικων σιροπιαστών γλυκών, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να επισκεφτείτε τη «Γαρδένια», στη Μάρκου Δράκου 20, στην Παλουριώτισσα, τηλ. 22436677.


Oncyprus.com